Badmintonclub Oosterhout

Pubquiz, 25 februari 16:00 uur

Afsluiting bondscompetitie senioren, 2 maart 19:30 uur

Het is belangrijk dat jij je veilig voelt tijdens en na het sporten bij BCO. Wij, de VCP-ers, nodigen je dan ook uit om contact met ons op te nemen op het moment dat geïntimideerd voelt tijdens het spelen. En dat kan zijn wanneer bv:

  • agressie of geweld ervaart
  • gepest wordt 
  • geïntimideerd wordt (seksueel) 
  • gediscrimineerd wordt (huidskleur, seksuele geaardheid of anders )

Wanneer een ander jou dus lastig valt of er een een situatie is waar je geen oplossing voor ziet, neem dan contact met een van ons. Wij als VCP helpen jou in het oplossen van het probleem. En de oplossing kan een luisterend oor zijn en kan ook een doorverwijzing naar professionele instanties. 

De VCP staat de melder altijd ter zijde.

Wil je geen contact opnemen met de VCP-er kun je altijd contact opnemen met het contactpunt van de NOC*NSF, het overkoepelend orgaan.

Voor wie

De VCP is aanspreekbaar voor sporters, ouders van sporters, toeschouwers, kaderleden, vrijwilligers en bestuur. Wel belangrijk is dat de rol als VCP ter sprake komt, anders is het gewoon een gesprek als alle andere en zal de VCP niet als zodanig in actie komen.

Vertrouwelijkheid

De gesprekken met de VCP zijn in principe vertrouwelijk. En deze vertrouwelijkheid heeft zijn grenzen: ten eerste vanwege het algemeen belang van een veilige sportomgeving en ten tweede vanwege de Nederlandse wetgeving die in bepaalde gevallen de VCP en het bestuur verplicht de vertrouwelijkheid te doorbreken.  

Het bestuur heeft de verantwoordelijkheid voor de veiligheid van haar leden, de VCP zal in alle gevallen dat hij/zij op welke wijze dan ook kennis neemt van een incident dit geanonimiseerd aan het bestuur melden. Hierbij wordt de vertrouwelijkheid niet geschonden terwijl het bestuur kan beoordelen of en hoe zij moet handelen. Alléén wanneer het bestuur niet zonder nadere informatie kan handelen, zal zij de VCP om die informatie vragen. In dat geval zal een VP van de badmintonbond geraadpleegd worden over het vrijgeven van de informatie. 

folder si sporters
folder si jeugd
folder si ouders
folder si trainers
folder si bestuurders